Radio Shqiptare Rash

"Radio Shqiptare", e njohur gjerësisht me akronimin e saj RASH, i nisi transmetimet më 3 Janar 2001, si pjesë e kompanisë mediatike "Edisud Radio-TV" sh.p.k. RASH transmeton në frekuencën 97 FM dhe mbulon me sinjal zonat e Tiranës, Durrësit, Lezhës dhe Lushnjes. Me një histori 17-vjeçare, RASH ka krijuar profilin e saj në tregun radiofonik shqiptar. Ajo transmeton hitet e fundit muzikore si dhe edicione të shpeshta informative.

Radio RASH ndryshoi pronësinë në vitin 2011 dhe është tani pjesë e grupit mediatik "Focus Media Group", që ka gjithashtu në pronësi televizionin "News 24", portalin e lajmeve "Balkanweb" dhe të përditshmen "Gazeta Shqiptare". Focus Group iu përgjigj kërkesës për informacion të ekipit të MOM më 22 Janar 2018, duke thënë se nuk zotëron të dhëna të pavarura për audiencën e radios.

Fakte kyçe

Pjesa e audiencës

2.31%

Lloj pronësie

Private

Mbulimi gjeografik

Vendore

Llloji përmbajtjes

Pa pagesë

Transparencë pasive

pas kërkesës, të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga kompania / kanali

3 ♥

Kompani/Grupe mediatike

Focus Media Group

Pronësi

Struktura e pronësisë

Radio RASH është në pronësinë e kompanisë "Focus Media News" sh.p.k, e cila zotërohet 100% nga "Focus Group" sh.p.k. Sipas dokumenteve në Qendrën Kombëtare të Bizneseve, Bashkim Hysenbelli është aksioneri i vetëm i “Focus Group” sh.p.k. Megjithatë, biznesmeni Irfan Hysenbelliu e prezanton veten publikisht si pronar dhe president i “Focus Group” sh.p.k.

Të drejta votimi

Vetëm aksionerët e kompanisë kanë të drejtën e votës.

Pronar indvidual

Kompani/Grupe mediatike
Fakte

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

2001

Interesat e lidhur të themeluesit

"EDISUD" S.p.a është një kompani mediatike me qendër në Bari të Italisë, e cila në kohën e themelimit përfaqësohej nga presidenti i saj Giuseppe Lobuono. Më 29 mars 2002, "Edisud" S.p.a vendosi të themelojë në Shqipëri kompaninë bijë “Edisud Radio TV”. Në kohën e themelimit, kompania shqiptare kishte një kapital prej 25 milionë lekësh dhe kishte si objekt veprimtarinë në fushën radio-televizive. Përfaqësuesi i saj ligjor në Shqipëri ishte Carlo Bollino, gazetar i agjencisë italiane të lajmeve ANSA dhe administrator i "Gazetës Shqiptare" në Tiranë. Më 20 maj 2011, kompania italiane vendosi të shesë të gjitha aksionet që zotëronte në Tiranë, përfshi edhe të drejtat për markat e regjistruara "News 24", "Gazeta Shqiptare", "Milosao", "Ndërkombëtare", "Telegazeta", "Bluetooth" dhe "Shqiptare". Kjo kompani u ble nga kompania "Focus Group", e cila zotërohej 50% me 50% nga biznesmeni Irfan Hysenbelliu dhe bankieri Artan Santo.

Interesat e lidhur të administratorit

Mustafa Muço - ka qenë politikan dhe ministër i Ekonomisë dhe Privatizimeve në qeverinë e vitit 2001 të drejtuar nga Ilir Meta. Ai ka qenë gjithashtu anëtar i Partisë Socialiste dhe një ndër themeluesit e Lëvizjes Socialiste për Integrim në vitin 2004. Pas vitit 2005, Muço u largua nga politika aktive. Ai administron kompanitë "Focus Media News" dhe "Focus Press" prej korrikut 2016.

Interesat e lidhur të kryeredaktorit

Anjeza Mio mban postin e drejtoreshës së "Radio Shqiptare-RASH".

Kontakt

Rruga Ali Demi, ish-Kombinati i Autotraktorëve, Zyrat e Administratës, Tirana

Tel: +3554359104

Të dhëna financiare

Të ardhura (in Mil. USD)

Të dhënat mungojnë

Fitim operativ (në Mil. USD)

Të dhënat mungojnë

Reklamat (si % e financimit total)

Të dhënat mungojnë

Pjesa e tregut

Të dhënat mungojnë

Më shumë informacion

Meta Data

Struktura e pronësisë dhe bilancet financiare janë të pranishme publikisht në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit të Biznesve. Të dhënat financiare të kompanisë i përkasin vitit 2016. Për t’i konvertuar të dhënat në dollarë u përdor kursi mesatar i këmbimit i Bankës Qendrore për vitin 2016. Focus Group iu përgjigj kërkesës për informacion të ekipit të MOM më 22 Janar 2018. Për më tepër shihni burimet.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Global Media Registry
  •  
    Funded by European Union