This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2022/07/03 at 09:46
Global Media Registry (GMR) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Global Media Registry

Zhuljeta Lamaj

Zhuljeta Lamaj është e veja e Vajdin Lamajt dhe trashëgimtare e kompanive të themeluara nga i shoqi së bashku me tre fëmijët e saj. Ajo u përfshi në biznes prej vitit 2000, si ortake zyrtare apo administratore e pasurive që besohet se kishin si burim aktivitetet e bashkëshortit. Më 16 maj 2000, Zhuljeta Lamaj shfaqet në dokumentet e Qendrës Kombëtare të Bizneseve si aksionere me 40% e kompanisë mediatike “Top Albania” sh.a, ndonëse publikisht njihej si aksioner bashkëshorti i saj. Në vitin 2001, ajo u bë gjithashtu 100% aksionere e restorantit “Juvenilja”, një ndër pronat kryesore të familjes së saj në Tiranë.

Pas atentatit me eksploziv të 28 shkurtit 2005 që shkaktoi vdekjen e Vajdin Lamajt, Zhuljeta dhe tre fëmijët e saj trashëguan edhe kompanitë e tjera në emër të bashkëshortit, të tilla si shoqëria e prodhimit të konfeksioneve “Albines”, kompaninë e shtypshkrimeve “Alb-Tipografia” apo kompanitë e transporteve “Tirana Trans” dhe “Lamaj Trans”. Më 20 janar 2010, Zhuljeta Lamaj shiti 20% të aksioneve të “Top Albania” te nëna e Dritan Hoxhës për 750 mijë duke e zvogëluar portofolin e saj në 20%.

Prej vitit 2011, Zhuljeta Lamaj e ka shtrirë aktivitetin e saj të biznesit edhe në Mbretërinë e Bashkuar. Sipas Regjistrit Britanik të Bizneseve, ajo drejton kompaninë “L’Aqua Virgine” Limited, ndërsa më parë ka drejtuar kompanitë "Acton HCW" LTD dhe "Elite Car Wash" Limited.

Media
Fakte

Biznes

Shërbime (Restorante)

Juvenilja (100%)

Prodhim veshmbathjesh

Albines (100%)

Shërbime (Transport)

Lamaj Trans (100%)

Shtëpi botuese

Alb-Tipografia (100%)

Shërbimes

L’aqua Virgine LTD (75%)

Familjarë & miq

Interesat e lidhura të anëtarëve të familjes

Vajdin Lamaj – bashkëshorti i Zhuljeta Lamajt ishte themeluesi i kompanive që u trashëguan nga ajo dhe fëmijët. Vajdin Lamaj vdiq tragjikisht nga një atentat me bombë në Shkurt 2005.

Më shumë informacion

Të dhënat publike në dispozicion

të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga burime të tjera, p.sh. nga regjistrat publikë, etj.

2 ♥

Meta Data

Struktura e pronësisë dhe bilancet financiare janë publikisht të pranishme në Qendrën Kombëtare të Bizneseve në Shqipëri. Të dhënat financiare të siguruara i përkasin vitit 2016. Për të konvertuar shumat në dollarë u përdor kursi mesatar i këmbimit i Bankës Qendrore për vitin 2016. Për më shumë, shikoni burimet.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Global Media Registry
  • Funded by
    BMZ