This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2022/07/05 at 08:20
Global Media Registry (GMR) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Global Media Registry

Scan TV sh.a

Scan TV sh.a

Scan TV është kompani aksionere dhe ka nën pronësi kanalin televiziv Scan, i cili është i specializuar në raportimin ekonomik dhe financiar. Ai është një televizion i vogël për nga niveli i të ardhurave dhe është nën pronësinë e aksionerëve që kanë aktivitet në shumë sektorë të ekonomisë shqiptare, përfshirë banka, shërbime financiare, ushqime dhe tregti me shumicë e pakicë të pajisjeve elektronike, si dhe në materjalet e ndërtimit. Kompania ka nën pronësi edhe një stacion radioje me të njëjtin emër. Në vitin 2016 Scan TV kishte 3% të tregut të televizionit pa pagesë në Shqipëri.

Fakte kyçe

Formular i biznesit

Private

Forma ligjore

Shoqëri Aksionere

Sektorët biznesit

Transmetime radio-televizive

Pronësi

Pronar indvidual

Astrit Hana

Astrit Hana është aksioner kryesor i Scan TV dhe aksioner i Bankës Credins në masën 0.78% (me vlerë nominale 800.000 EUR), banka e tretë më e madhe në vend. Ai është babai i Elvana Hana, administratore e Scan TV dhe vjerri i Maltin Korkuti, administrator i Credins Bank.

34.4%

Aleksandër Pilo

Aleksandër Pilo is a businessman and owns 16.68% of Credins Bank, 25% of Credins Leasing, leasing company, 5% of Citypark Albania,the second largest shopping centre and 20% of a company called Tirana Shopping Centre that has no reported activity. Pilo owns also EMIGRES, a construction materials company founded in 1999.

13.2%
mediat
Other Media Outlets

Media të tjera Online

www.scan-tv.com

Fakte

Biznesi i medias

Transmetime radio-televizive

Scan TV (100%)

Biznes

Bankë

Credins Bank (45.43%)

Shërbime Financiare

Credins Leasing (76%)

Sigurime

SICRED(77.54%)

Materjale ndërtimi

EMIGRES (100%)

Tregti

CityPark (5%)

Industri ushqimore

BlojaSh.A(45.7%)

Electronikë

TBS 96 LLC (100%)

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

2000

Interesat e lidhura me themeluesin

Agim Ramaj, Ilir Goci, Thoma Minga, Adrian Pere ¬– Më 8 maj 2000, një kompani aksionere me emrin MediaSat u themelua me kapital aksioner prej 2 milionë lekësh (USD 13.691) me aksionerë Agim Ramaj (40%), Thoma Minga (30%), Adrian Pere (20%) dhe Ilir Goci, (10%). Kompania operoi një stacion televiziv të quajtur TV ATN1. më 2010, emri i kompanisë dhe kanalit televiziv u ndryshuan në TV SCAN.
Agim Ramaj– kunati i Sali Berishës, ish President (1992-1997) dhe ish-Kryeministër (2005-2013), është një biznesmen aktiv në sektorin e ndërtimit përmes kompanisë M A R T I N I sh.p.k, themeluar më 1996. Ramaj shiti aksionet e tij te MediaSat më 2006 te Astrit Hana (20%) dhe te Artan Kripa (20%).

Punonjësit

Të dhënat mungojnë

Kontakt

Rruga AleksanderMoisiu, Ish-Kinostudiu

Tel: +35542347794

Email: Info@scan-tv.com

NIPT

K12312001A

Të dhëna financiare

Të ardhura (të dhëna financiare/ opsionale)

0.96 Mio. $ / 123.3 Mio. Lek

Fitimi operativ (në Mil. USD)

0.0092 Mio. $ / 1.25 Mio. Lek

Reklamat (si % të totalit të financimit)

Të dhënat mungojnë

Drejtuesit

Bord mbikëqyrës + interesat e bordit mbikëqyrës

Artan Kripa – është anëtar i Këshillit Mbikë të Scan TV

Më shumë informacion

Transparencë pasive

pas kërkesës, të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga kompania / kanali

3 ♥

Meta Data

Scan TV është shoqëri aksionere. Struktura e pronësisë dhe raportet financiare janë të disponuara publikisht në Qendrën Shqiptare të Biznesit. Të dhënat financiare i përkasin vitit 2016. Kursi mesatar i këmbimit të Bankës së Shqipërisë për vitin 2016 prej 128.29 lekë për USD është përdorur për të konvertuar shumat në USD. SCAN TV iu përgjigj kërkesës së MOM për informacion më 26 dhjetor 2017. #
Pjesa e audiencës për televizionet kryesore janë dhënë nga Abacus Research dhe Telemetrix për vitin 2017, të dhënat janë konfliktuale dhe për këtë arsye janë dhënë të dyja matjet.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Global Media Registry
  • Funded by
    BMZ