Report TV

"Report TV" është televizion informativ që trasmeton 24 lajme çdo ditë dhe ka disa emisione të fokusuara te informacioni. Televizioni është i lidhur me gazetën dhe portalin informativ “Shqiptarja.com”. Zotëruesi i tij, Carlo Bolino, ka një karrierë në gazetari dhe është i angazhuar në mediat shqiptare që prej vitit 1993.

Fakte kyçe

Pjesa e audiencës

XX.XX%

Lloj pronësie

Private

Mbulimi gjeografik

Lokale

Llloji përmbajtjes

Pa pagesë (Online, Dixhital)

Të dhënat publike në dispozicion

të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga burime të tjera, p.sh. nga regjistrat publikë, etj.

2 ♥

Kompani/Grupe mediatike

Multiscreen Sh.p.k

Pronësi

Struktura e pronësisë

"Report TV" zotërohet 100% nga "Multiscreen", e cila zotërohet po ashtu 100% nga Carlo Bollino.

Të drejta votimi

Aksioneri i vetëm ka kontroll të plotë mbi kompaninë.

Pronar indvidual

Kompani/Grupe mediatike
Fakte

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

2015

Interesat e lidhur të themeluesit

Carlo Bollino - gazetar i ANSA, ishte prej fillimit të viteve 90’ drejtues dhe administrator i "Gazetës Shqiptare" në Tiranë dhe më pas edhe i "News 24" dhe "Balkanweb".
Pasi kompania Italiane "Edisud S.p.a" shiti aksionet e meidave të mësipërme në vitin 2011, Bollino dhe bashkëshortja e tij Alba Malltezi dhe gazetarë të mediave të mësipërme, themeluan gazetën "Shqiptarja.com" dhe më vonë kompania e tyre "Media Content" bleu 34% të aksioneve të kompanisë së ish-deputetit të PS Koço Kokëdhima, të njohur si "Balkan TV", për të filluar sëbashku trasmetimet televizive me emrin "A1 Report".

Interesat e lidhur të administratorit

Lindita Dode - themeloi kompaninë "Multiscreen" që zotërohet tani nga Carlo Bollino dhe më pas ia shiti atij për 3.5 milion lekë, ndërsa punon aty si administratore. Dode është një bashkëpunëtore e vjetër e Bollinos. Emri i saj del edhe si ish-aksionere në kompaninë që ndërtoi "Bunkart" dhe si ish-administratore në kompaninë "Media Content" që zotërohet nga bashkëshortja e Bollinos.

Interesat e lidhur të kryeredaktorit

Muhamet Veliu - është drejtor i informacionit pranë "Report T". Ai punon në media prej fillimit të viteve 2000. Veliu punoi deri në vitin 2011 në Londër si korrespondent fillimisht për "News 24" dhe "Gazetën Shqiptare" dhe më pas për "Top-Channel". Ai punoi si gazetar politik i "Top-Chanel" në Tiranë deri dy vjet më parë. Veliu ka punuar për disa muaj si këshilltar për mediat i "Ministrisë Ekonomisë".

Interesat e lidhura të njerëzve të rëndësishëm

Alba Malltezi - Bashkëshortja e Carlo Bollinos, Alba Malltezi, zotëron 74.6% të aksioneve të kompanisë "Free and Fair Media", e cila zotëron shumicën e aksioneve të gazetës dhe portalit online "Shqiptarja.com", ndërsa po ashtu ka në zotërim kompaninë "Media Content" e cila vijon të ketë 35% të aksioneve të kompanisë që zotëron televizonin "A1 Report", i cili nuk trasmeton më. Kapitali i kësaj kompanie është deklaruar 350 milionë lekë (3.26 milionë dollarë).

Kontakt

Rr. Dervish Hima, 3 kullat, Kulla 2 – Tirana

Tel.: +355 (0) 696007772

Website: report-tv.al

Të dhëna financiare

Të ardhura (in Mil. USD)

0.9 Mio. $ / 116 Mio. Lek

Fitim operativ (në Mil. USD)

0.02 Mio. $ / 2.6 Mio. Lek

Reklamat (si % e financimit total)

Të dhënat mungojnë

Pjesa e tregut

2.8%

Më shumë informacion

Meta Data

Struktura e pronësisë dhe bilancet financiare janë publikisht të pranishme në Qendrën Kombëtare të Bizneseve në Shqipëri. Të dhënat financiare të siguruara i përkasin vitit 2016. Për të konvertuar shumat në dollarë u përdor kursi mesatar i këmbimit i Bankës Qendrore për vitin 2016. Për vlerësimin e aseteve dhe të ardhurave të kompanisë në tregun e medias, MOM ka llogaritur vlerën e aseteve, të ardhurave dhe përfitimeve për 8 kompani/grupe televizive që trasmetojnë falas. Kompanitë e përfshira në përllogaritje janë si më poshtë: Top Channel, Klan, Media Vizion, Multiscreen, Focus Media News, ABC News, Ora News dhe Scan. Kjo llogaritje nuk përfshin kompanitë me pagesë si DigitAlb dhe Tring TV dhe po ashtu as televizionin publik RTSH. Të dhënat për audiencën për televizonet kryesore u morën nga Abacus Research dhe Telemetrix për vitin 2017. Të dhënat janë kontradiktore dhe për këtë arsye të dy treguesit e audiencës janë përfshirë. Për më shumë, shikoni burimet.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Global Media Registry
  •  
    Funded by European Union