This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/09/24 at 13:33
Global Media Registry (GMR) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Global Media Registry

Panorama.com.al

"Panorama.com.al" është faqja në internet e të përditshmes më të madhe në Shqipëri, “Panorama” dhe është themeluar në Janar 2003, sipas Web Archive. Njësoj si botimi në print, edhe faqja në internet i përket kompanisë “Panorama Group” sh.a me aksioner të vetëm biznesmenin Irfan Hysenbelliu. Përveç artikujve të publikuar në gazetë dhe analizave të bashkëpunëtorëve të saj të njohur, edicioni online i gazetës “Panorama” ofron përditësime të lajmeve të rëndësishme të ditës, si dhe një gamë më të gjerë të informacioneve argëtuese nga bota e sportit dhe showbiz. Duke e cilësuar faqen e vet online si dominuese në treg, “Panorama Group” iu përgjigj kërkesës për informacion të ekipit të MOM dhe ofroi të dhënat e Google analytics mbi lexueshmërinë. Sipas kompanisë, numri i shfletimeve në portalin www.panorama.com.al ka qenë 95.7 milionë në periudhën Tetor-Dhjetor 2017. Numri i përdoruesve unikë në të njëjtën periudhë ka qenë 2.66 milionë.

Fakte kyçe

Pjesa e audiencës

Të dhënat mungojnë

Lloj pronësie

private

Mbulimi gjeografik

Internacional

Llloji përmbajtjes

Pa pagesë

Transparencë aktive

kompania/kanali informon në mënyrë proaktive dhe gjithëpërfshirëse në lidhje me pronësinë e saj, të dhënat janë përditësuar vazhdimisht dhe janë lehtësisht të verifikueshme

4 ♥

Kompani/Grupe mediatike

Panorama Group Sh.p.k

Pronësi

Struktura e pronësisë

Faqja në internet "Panorama.com.al" është në pronësinë e kompanisë "Panorama Group" sh.a me aksioner të vetëm biznesmenin Irfan Hysenbelliu. "Panorama Group" zotëron gjithashtu gazetën sportive "Panorama Sport", revistën "Psikologjia" dhe Kolegjin Universitar "Luarasi".

Të drejta votimi

Vetëm aksionerët e kompanisë kanë të drejtën e votës.

Pronar indvidual

Kompani/Grupe mediatike
Fakte

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

2003

Interesat e lidhur të themeluesit

Irfan Hysenbelliu, Alban Xhaferri, Lefter Sota - E përditshmja "Panorama“ nisi botimet në vitin 2002 si një bashkëpunim mes tre biznesmenëve Irfan Hysenbelliu, Alban Xhaferri dhe Lefter Sota. Dy të parët kishin investime të gjera në fushën e ndërtimit, ndërsa Sota njihej më tepër për kompanitë e tij të përpunimit të hekurit. Dokumentet e themelimit në Qendrën Kombëtare të Bizneseve tregojnë se Irfan Hysenbelliu zotëronte 34% të aksioneve në kompaninë "Panorama Group“, ndërkohë që Xhaferri dhe Sota ndanin secili nga 33%. Alban Xhaferri u tërhoq nga kompania në vitin 2003 dhe një vit më vonë themeloi një gazetë të re të quajtur "Metropol“. Në vitin 2005, edhe Lefter Sota ia transferoi aksionet e tij Hysenbelliut dhe në të njëjtin vit themeloi të përditshmen "Tirana Observer“. Gazeta "Metropol“ u mbyll në vitin 2010, ndërsa "Tirana Observer“ i vazhdon botimet e saj vetëm në internet. Prej vitit 2005, Irfan Hysenbelliu është aksioneri i vetëm i grupit mediatik "Panorama Group“.

Interesat e lidhur të administratorit

Ardit Çela - ka studiuar për inxhinieri telekomunikacioni në Universitetin e Tiranës. Ai ka mbajtur sekretarin e marrëdhënieve me publikun në Lëvizjen Socialiste për Integrim si dhe më pas u emërua si Drejtor i Përgjithshëm i "Posta Shqiptare". Çela mban postin e anëtarit të Këshillit Bashkiak të Tiranës dhe në zgjedhjet e fundit parlamentare kandidoi si deputet për Lëvizjen Socialiste për Integrim. Prej janarit 2016, ai kryen gjithashtu detyrën e administratorit të kompanisë “Panorama Group" sh.a.

Interesat e lidhur të kryeredaktorit

Robert Rakipllari - është gazetar dhe kryeredaktor i Gazetës Panorama. Më parë, ai ka mbajtur postin e kryeredaktorit edhe në gazetën e përditshme “Shekulli”.

Interesat e lidhura të njerëzve të rëndësishëm

Fabjola Hysenbelliu - është vajza e pronarit Irfan Hysenbelliu dhe anëtare e Këshillit Mbikëqyrës të kompanisë “Panorama Group” sh.a
Fatmir Hysenbelliu - është djali i pronarit Irfan Hysenbelliu dhe anëtar i Këshillit Mbikqyrës.
Folitjana Puravelli - është anëtare e Këshillit Mbikqyrës në kompaninë “Panorama Group”.

Kontakt

Rruga “Panorama”, Nd.3, H.14, Ap. 3, Njësia Bashkiake nr. 9, 1016 Tirana

Tel: +355 42 403 207

Website: www.panorama.com.al

Të dhëna financiare

Të ardhura (in Mil. USD)

Të dhënat mungojnë

Fitim operativ (në Mil. USD)

Të dhënat mungojnë

Reklamat (si % e financimit total)

Të dhënat mungojnë

Pjesa e tregut

Të dhënat mungojnë

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Global Media Registry
  • Funded by
    BMZ