This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-gmr.org/en/ retrieved on 2023/06/08 at 07:02
Global Media Registry (GMR) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Global Media Registry

Koha Jonë

Koha Jonë është një nga gazetat më të vjetra të vazhdueshme në vend. Publikuar fillimisht si gazeta zyrtare e Partisë së Punës për rajonin e Lezhës, ajo u privatizua dhe u publikua më pas si e pavarur që nga viti 1991. Mes viteve 1992 dhe 1997, ajo u konsiderua si gazeta më kritike e qeverisë së kohës dhe u dogj, aludohet nga shërbimet sekrete të kohës. Më 1993, dy redaktorë të saj, Aleksandër Frangaj dhe Martin Leka u arrestuan dhe akuzuan "për nxjerrje të sekreteve ushtarake" për shpërndarjen e informacioneve të rreme, një vepër penale në Shqipëri deri në vitin 2012. Gazetarët e saj u përndoqën në mënyrë të përsëritur dhe në shumë raste u rrahën ose u burgosën. Gjithsesi, pas kolapsit të sundimit të Partisë Demokratike më 1997, një pjesë e stafit të "Koha Jonë" ka marrë pozicione në qeveri, përfshirë kryeredaktorin Ben Blushi, i cili u bë zëvendësministër i Punëve të Jashtme dhe Ministër i Arsimit, ndërsa Martin Leka, një nga redaktorët, u bë drejtor i televizionit publik nën qeverisjen e majtë.

Gazeta "Koha Jonë" u përball me konkurrencë të ashpër pas vitit 1998, kur gazeta "Shekulli" filloi të shitej për 10 lek (një kopje e "Koha Jonë" në atë kohë shitej për 50 lek). Nikoll Lesi, në atë kohë pronar i gazetës dhe deputet, u përpoq ta luftojë problemin përmes propozimit të një ligji anti-dumping. "Shekulli" e rriti çmimin në 20 lek, sërish dy herë e gjysmë më lirë se sa "Koha Jonë" dhe gazetat e tjera të kohës. Më 2001, shumë gazeta të tjera si "Panorama", "Dita Informacion" (tashmë e mbyllur), "Korrieri" (tashmë e mbyllur) etj, u shfaqën në treg me të njëjtin çmim me "Shekullin" dhe "Koha Jonë" humbi gradualisht rëndësinë me kalimin e viteve.

Pas disa përpjekjeve për të rindërtuar bazën e lexuesve të gazetës, përfshirë blerjen nga Aleksandër Frangaj më 2007, pronësia e gazetës u transferua sërish te Nikoll Lesi më 2013. Në vitin 2016, "Koha Jonë" kishte të ardhura prej 15.9 milionë Lek (0.12 Milionë USD) dhe ka rreth 2.7% të tregut të medias së shkruar.

Më 2017, gazeta shtyp 2000 deri në 5,500 kopje në ditë.

Fakte kyçe

Pjesa e audiencës

6.54%

Lloj pronësie

Private

Mbulimi gjeografik

Kombëtare

Llloji përmbajtjes

Me pagesë

Transparencë aktive

kompania/kanali informon në mënyrë proaktive dhe gjithëpërfshirëse në lidhje me pronësinë e saj, të dhënat janë përditësuar vazhdimisht dhe janë lehtësisht të verifikueshme

4 ♥

Kompani/Grupe mediatike

Koha Jone Sh.p.k

Pronësi

Struktura e pronësisë

Gazeta "Koha Jonë" publikohet nga kompania "Koha Jonë" sh.p.k e cila është nën pronësinë e Nikoll Lesit.

Të drejta votimi

Vetëm aksionerët e kompanisë kanë të drejtën e votës. AF16

Pronar indvidual

Kompani/Grupe mediatike
Fakte

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

1991

Interesat e lidhur të themeluesit

Nikoll Lesi, Aleksandër Frangaj - Nikoll Lesi është një gazetar dhe sipërmarrës në fushën e medias. Ai bashkëthemeloi gazetën "Koha Jonë" në Lezhë më 1991 dhe të përditshmen sportive "Sport Ekspres" më 1997. Ai u zgjodh deputet më 1997, 2001 dhe 2005, fillimisht si i pavarur dhe më pas për parti dhe koalicione të ndryshme. Ai shiti gazetën "Koha Jonë" më 2007 te ish-partneri i biznesit Aleksandër Frangaj, por Frangaj ia rishiti gazetën më 2013 për të njëjtën shumë. Që nga viti 2013, Nikoll Lesi është pronar dhe administrator i kompanisë.

Interesat e lidhur të administratorit

Nikoll Lesi - është një gazetar dhe sipërmarrës në fushën e medias. Ai bashkëthemeloi gazetën "Koha Jonë" në Lezhë më 1991 dhe të përditshmen sportive "Sport Ekspres" më 1997. Ai u zgjodh deputet më 1997, 2001 dhe 2005, fillimisht si i pavarur dhe më pas për parti dhe koalicione të ndryshme. Ai shiti gazetën "Koha Jonë" më 2007 te ish-partneri i biznesit Aleksandër Frangaj, por Frangaj ia rishiti gazetën më 2013 për të njëjtën shumë. Që nga viti 2013, Nikoll Lesi është pronar dhe administrator i kompanisë.

Interesat e lidhur të kryeredaktorit

Qamil Xhani - është gazetar dhe kryeredaktor i "Koha Jonë".

Interesat e lidhura të njerëzve të rëndësishëm

Albina Gjergji – është gazetare. Ajo është aktualisht zëvendëskryeredaktore e Koha Jonë.

Kontakt

Rruga Sami Frasheri, Pallatet eAviacionit të Vjetër, Nr 2., Tirana

Email: redaksia@kohajone.com

Website: www.kohajone.com

Të dhëna financiare

Të ardhura (in Mil. USD)

0.12 Mio. $ / 15.92 Mio. Lek

Fitim operativ (në Mil. USD)

0.01 Mio. $ / 1.41 Mio. Lek

Reklamat (si % e financimit total)

Të dhënat mungojnë

Pjesa e tregut

2.7

Më shumë informacion

Meta Data

Struktura e pronësisë dhe raportet financiare janë të disponueshme për publikun në Qendrën Kombëtare të Biznesit. Të dhënat financiare i përkasin vitit 2016. Për konvertimin në USD është përdorur kursi mesatar i këmbimit i vitit 2016 i publikuar nga Banka e Shqipërisë. Nikoll Lesi iu përgjigj kërkesës së MOM për informacion më 15 janar 2018. Pjesa e tregut është llogaritur duke pjesëtuar të ardhurat e kompanisë me të ardhurat totale të 11 kompanive të medias së shtypur. Shiko burimet për më shumë. Në mënyrë që të vlerësohej pesha e aseteve dhe të ardhurave të kësaj kompanie në tregun e shtypit të shkruar, MOM ka llogaritur vlerën e aseteve, të ardhurave dhe fitimeve të 11 kompanive botuese. Mediat e përfshira në llogaritje janë: Panorama, Gazeta Shqiptare, Koha Jonë, Mapo, Shekulli, Tema, Dita, Sot News, Shqiptarja.com, Standard dhe Monitor.

Burime profili medias

Abrahams, Fred C. "Modern Albania, From Dictatorship to Democracy in Europe" ISBN: 978-0-8147-0511-7. New York. New York University Press 2015

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Global Media Registry
  • Funded by
    BMZ